Wednesday, September 10, 2008

Ce ne dorim?

E seara, si e cam printre putinele seri in care la ora 20:00 stau, inca, in fata calculatorului. Dar ma simt ok, si cred ca-i mai bine asa. Cred ca a venit momentul unor schimbari. Un prieten bun de al meu ar numi acest moment "prag". Mi-a atras atentia o discutie care avea un subiect atat de simplu: "Ce-ti doresti?! Stii ce vrei?"
Am ezitat bineinteles, ca de fiecare data, sa raspund, si m-am ascuns in spatele unor fraze si opinii cat se poate de generale. In mintea mea in schimb am disecat fir cu fir. Apoi am inceput acest post, pentru ca deh...imi place interactivitatea.
Ce-mi doresc eu? Lucruri normale. Ele sunt normale pentru toata lumea, am zis ulterior. Iar in spatele mintii mele, undeva, a rasarit o intrebare : Ce reprezinta normalitatea, sau a cui normalitate? Suntem toti parte din "normal", sau ne creeam diferite forme ale normalului? Ceea ce-mi doresc eu este normal si pentru restul? Deja mai mult decat o singura intrebare de la care pornisem initial, ma facea sa-mi dau seama singura ca nu trebie sa compar, pentru ca imi irosesc timpul.
S-atunci am tras concluzia ca EU STIU CE VREAU.
Nu pot fi indolenta la normalitatea altora, ci pot sa ma adaptez, capacitate pe care mi-am educat-o. Cand te auto-educi in acest sens, ai numai de castigat, cu conditia sa nu-ti pierzi principiile, parerile si lucrurile care te definesc.

Stiu ce vreau, da. E simplu. Se spune ca oamenii care gandesc mult, pierd din actiune.
Singurul lucru care a mai ramas este sa si fac ceea ce stiu ca-mi doresc.


Intr-o lume plina de " Normalitati", cat de greu este sa obtii ceea ce-ti doresti?

1 comment:

Anonymous said...

Ma bucur foarte mult pentru tine pentru ca TU STII CE VREI! Este extraordinar sa ai un tel in viata si sa lupti pentru realizarea lui, sa ai senzatia ca nimeni si nimic nu iti poate sta in calea realizarii visului tau!

Mai greu e cand NU STII CE VREI si este o confuzie totala in jurul tau... In cazul asta trebuie sa te hotarasti ce vrei sa faci si apoi - dupa ce ai consumat o groaza de energie hotarandu-te! - sa te mobilizezi ca sa ajungi acolo unde iti doresti!